Vanuit de verzekeringspolis van de VVE (voor de opstal) zijn er twee belangrijke verplichtingen. Het aanwezig zijn gekeurde brandblussers en een 5-jaarlijkse elektra keuring. Om het voor de eigenaren eenvoudig te houden om aan deze verplichting te voldoen organiseert het bestuur op 18 december een 'klusdag'. Op die vrijdag is de mogelijkheid om uw brandblusser te laten keuren en komt een erkend bedrijf langs om de elektra te keuren. Alle eigenaren hebben hiervoor een mail ontvangen. Als u niet zelf aanwezig kunt zijn die vrijdag bestaat de mogelijkheid om de brandblusser(s) af te geven bij de beheerder. Voor de keuring is het ook mogelijk om de sleutel af te geven bij de beheerder.

Aan een aantal loodsen worden nog reparaties uitgevoerd (afhangen van toegangsdeuren en meterkastdeuren ook worden er voorzieningen getroffen voor de grote deuren waar soms water naar binnenkomt). De betrokken eigenaren zijn op de hoogte gebracht van deze werkzaamheden. 

Door de jaren heen zijn er druppels van de toegangspoorten kwijtgeraakt. We gaan alle druppels op naam registreren. Hiervoor is het nodig om 18 december langs te komen met de druppel. Deze wordt geregistreerd. Alle niet geregistreerde druppels worden 'ongeldig' verklaard en geven dan geen toegang meer. Na 18 december kunnen eventueel niet geregistreerde druppels alsnog tegen geringe kosten geregistreerd worden. Het is dus van belang om uw druppel de 18e aan te (laten) bieden.