De VVE is er vooral om de gezamenlijke belangen van het onroerende goed te behartigen. We zitten als eigenaren ‘aan elkaar vast’ en we moeten dus wel samenwerken waar het gaat om onze bestrating, de buitenkant van het pand, onderhoud van het dak enz. Ook omdat we aan elkaar/ bij elkaar zitten is er een huishoudelijk reglement. Hoe gaan we om met de parkeergelegenheid rond de boxen, wat zijn de regels voor het openen van poort en zo voort. Als eigenaar, en binnenkort ook als huurder kunt u op deze site diverse documenten vinden (oa huishoudelijk reglement en de notulen van de VVE vergadering.)

 

Waar is de VVE in eerste instantie niet voor. ‘Onderlinge omgang’. Als gebruikers van de megaboxen gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Parkeert iemand verkeerd dan spreken we elkaar daar op aan. Hebben we last van geluidsoverlast ook daar spreken we elkaar op aan. Daarbij snappen we ook dat we op een industrieterrein zitten en de wandjes maar ongeveer 10 cm dik zijn tussen de loodsen.

In het uiterste geval als er in strijd met het huishoudelijk reglement of het splitsingsreglement (beide te vinden bij documenten) wordt gehandeld kan de vereniging optreden. Het bestuur is dan het aanspreekpunt. De eerste vraag zal echter zijn in hoeverre uzelf al moeite hebt gedaan om het eventuele geschil op te lossen.